2010. április 5., hétfő

A Newcastle játék nélkül jutott vissza az élvonalba



Nem tudott győzni az angol másodosztályú labdarúgó-bajnokság (Championship) 42. fordulójában a Nottingham Forest. A korábbi kétszeres BEK-győztes Cardiff City elleni döntetlenje azt jelenti, hogy az este pályára lépő Newcastle United saját mérkőzése eredményétől függetlenül visszajutott az élvonalba.

A harmadik helyen álló Nottingham nem tudta kihasználni a West Bromwich Albion botlását (Gera Zoltán egykori csapata 1–1-et játszott a Watford vendégeként), és csak gól nélküli döntetlent ért el a Cardiff City ellen. A walesieknél nem kapott helyet a keretben a magyar válogatott sérült védője, Gyepes Gábor.
Hirdetés

A két, egyaránt feljutásra pályázó csapat mérkőzésének utolsó perceit minden bizonnyal a Newcastle United szurkolói is lélegzetvisszafojtva figyelték, majd a lefújás után kezdhettek ünnepelni, ugyanis a Forest pontvesztésével a „szarkák" visszajutottak a Premier Leauge-be.

A Newcastle így gyakorlatilag tét nélküli mérkőzésen fogadja ma este a Sheffield Unitedet, bár Kádár Tamásék valószínűleg jó játékkal, és gólokkal szeretnék megörvendeztetni a St. James' Park közönségét.

A nagy múltú Newcastle United az előző szezonban esett ki az élvonalból, a „szarkák" akkor 34 pontot szerezve a 18. helyen zártak a bajnokságban. A szezon előtt az Anglia egyik legnépszerűbb klubjának számító Unitedet tartották a feljutás első számú esélyesének, és a csapat be is bizonyította erejét – jövőre tehát újra ott lesz a legjobbak között a Newcastle.

Forrás: nemzetisport.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése