2010. április 6., kedd

Feljutott a Newcastle




Véleményes büntetővel egyenlítettek, csodálatos góllal nyertek a hazaiak. Kádár Tamás végig a kispadon ült.

Némi meglepetésre a „Pengék” szereztek vezetést az első félidőben, bal oldali szöglet után Richard Creswell fejelt a hálóba.

A Newcastle mindent megpróbált, hogy még az első félidőben ledolgozza a hátrányát. Ez a rendes játékidő utolsó percében sikerült is, igaz, ehhez kellett a játékvezető jótékony ítélete is, aki mindenféle hezitálás nélkül befújta büntetőnek Chris Morgan és Andy Caroll kézfogóját. A tizenegyest Lövenkrands értékesítette, döntetlennel vonultak le a csapatok a szünetben.

A második játékrészben mindent megtettek a hazaiak a győzelemért, és egy kavarodás révén, vasárnap a liga legjobb játékosának megválasztott Kevin Nolan pazar, „félollózós” mozdulattal szerezte meg a vezetést a fekete-fehéreknek.

Az eredmény már nem változott, a Newcastle United ettől a győzelemtől függetlenül is már biztos, hogy feljutott a Premier League-be (mivel a Nottingham ikszelt), míg a Sheffieldnek csoda szükséges, hogy ugyanezt elmondhassa magáról a szezon befejeztével.

Newcastle United – Sheffield United 2–1 (1–1)
St. James’ Park 48 270 néző

Newcastle: Harper, Coloccini, Enrique, Nolan, M. Williamson, Guthrie (Barton 87), Routledge (R. Taylor 90), Lovenkrands (Ameobi 83), Simpson, Jonas, Carroll
Sheffield United: Simonsen, Montgomery, Morgan, Nosworthy, Henderson, L. Williamson (Little 71), J. Harper, A. Taylor, Cresswell (Yeates 81), Seip (Bartley 90), Quinn

Gólszerző: Cresswell (22), Lövenkrands (45) 11-esből, Nolan (73)
Sárga lap: Routledge ill. Seip

Forrás: 442.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése